Chelsea in Dortmund oblegata desno krilo italijanske reprezentance

Domenico Berardi že vrsto let uspešno nastopa za Sassuolo in italijansko reprezentanco, zdaj so se zanj ogreli nekateri veliki evropski klubi.

Uredništvo
21. julij 2021, 11:30

Chelsea in Dortmund sta se ogrela za usluge Domenica Berardija. (Foto: Getty Images)

West Ham Unitedu sta se v borbi za podpis pogodbe z odličnim italijanskim krilnim napadalcem pridružila tudi Chelsea in Borussia Dortmund. 26-letnik je otrok Sassuola, v preteklosti pa je že zavračal tudi ponudbe klubov kot je siloviti Juventus.

Zdaj naj bi bil Domenico Berardi pripravljen na naslednji korak v karieri in si zaželel prestopa v enega od evropskih klubskih velikanov. Italijanski mediji trdijo, da sta v stik s Saussuolom stopila tudi angleški Chelsea in nemški Dortmund, že pred časom pa so zanimanje za omenjenega nogometaša izkazali tudi pri West Ham Unitedu.

Domenico Berardi je v pretekli sezoni za Sassuolo na 30 tekmah v italijanski Serie A dosegel 17 zadetkov in prispeval tudi 8 asistenc. Za njegove usluge se menda zanimajo tudi Lazio, Milan in Fiorentina, toda spretni krilni napadalec si je na tej točki v karieri zaželel selitve v tujino.

Nemški spletni portal za prestope nogometašev, transfermarkt.de, Berardija sicer ocenjuje na 35 milijonov evrov, pogodbo pa ima italijanski reprezentant s svojim matičnim klubom sklenjeno do poletja leta 2024. Pričakovati gre, da bodo morali morebitni snubci za Berardijeve usluge odšteti še nekaj milijonov več od prej omenjenega zneska.