Chelsea je premagal City: Za novinca v obrambi na mizi 50 milijonov evrov

Chelsea je v tem prestopnem roku za pogajalsko mizo izgubil več bitk z Barcelono, zdaj pa je v lovu za želeno tarčo v obrambi očitno uspel premagati Manchester City.

Uredništvo
2. avgust 2022, 10:54

Marc Cucurella (Foto: Getty Images)

Chelsea je imel v tem prestopnem pri lovljenju želenih tarč kar nekaj težav, za kar je bila v veliki meri kriva španska Barcelona. Ta je Londončanom najprej tik pred zdajci speljala Brazilca Raphinho, še bolj grenak pa je bil poraz v bitki za branilca Seville Julesa Koundeja, ki je bil po besedah športnega direktorja Seville Monchi še pred nekaj dnevi praktično že prodan Chelseaju.

Chelsea je moral tako iskati nadomestne tarče, vnovič pa se je znašel v situacijo, ko se za želenega igralca poteguje še en zahteven tekmec – v tem primeru Manchester City.

City in Chelsea sta vrgla oko na levega bočnega branilca Brightona Marca Cucurello, kot vse kaže pa je tokrat bitko dobil Chelsea, veliki zmagovalec pa je Brighton, ki bo s prodajo nekdanjega člana Barcelone zaslužil kar 50 milijonov evrov. Uspeh je še toliko večji, če vemo, da je prejšnje poletje zanj Getafeju odštel le 18 milijonov evrov.

Angleški mediji poročajo, da City ne bo nadaljeval prestopne bitke s Chelseajem, kar z veliko verjetnostjo pomeni, da bo Cucurella že v kratkem postal tretja velika okrepitev Londončanov pred pričetkom nove sezone po Kalidouju Koulibalyju in Raheemu Sterlingu.

Chelsea sicer še naprej išče kandidate za krepitev obrambne vrste, zadnji dve imeni na spisku želja pa sta mladi Hrvat Joško Gvardiol iz Leipziga in Nizozemec Denzel Dumfries iz Interja.