Chelsea se je poslovil od svoje legende: Azpi, ti si bil utelešenje naše zmagovalne mentalitete

V Chelseaju so se danes poslovili od igralca, ki je v klubu preživel kar enajst let. Cesar Azpilicueta bo kariero nadaljeval pri Atleticu iz Madrida.

Uredništvo
6. julij 2023

Cesar Azpilicueta (Foto: uradna spletna stran kluba)

V Chelseaju so danes uradno potrdili slovo 33-letnega Cesarja Azpilicuete, ki bo po izteku pogodbe kariero nadaljeval pri španskem velikanu Atleticu iz Madrida. Azpilicueta je bil na izhodnih vratih Chelseaja že lani, ko ga je v svoje vrste vabila Barcelona, na koncu pa je pristal pri Atleticu, s katerim bo po napovedih španskih medijev podpisal dveletno pogodbo.

Azpilicueta se je v Chelsea preselil leta 2012 iz Marseilla, verjetno pa si tudi sam ni mislil, da bo v tem klubu preživel kar enajst let. 'Azpi' oziroma 'Dave', kakor so ga klicali navijači Chelseaja, je za modre skupaj odigral kar 508 tekem ter v tem času osvojil vse najbolj prestižne lovorike. Bil je kapetan ekipe, ki je osvojila drugi Chelseajev naslov evropskega prvaka, v Chelseaju pa so mu ob slovesu namenili zares lepe besede.

"Pravi vodja in vzoren profesionalec, ki je postal utelešenje naše zmagovalne mentalitete. Azpilicueta bo vedno užival spoštovanje in hvaležnost kluba zaradi njegove vloge na in izven igrišč. Čestitke in srečno, Cesar. Večno ti bomo hvaležni," so zapisali pri Chelseaju.

Otroku Osasune je zahvalo namenil tudi prvi mož kluba Todd Boehly.

"Cesar je pustil večni pečat v tem klubu. Kot bojevnik, kot prvak in kot lojalna legenda tega kluba. Vsem je demonstriral, kaj je potrebno početi vsak dan znova, da postaneš uspešen," je povedal Boehly.