Chelsea si zdaj dovoli sanjati: Počutimo se enako kot zadnjič, ko smo osvojili ligo prvakov

Londončani imajo za seboj uspešno obdobje, kjer so napredovali v ligi prvakov in nanizali tri zaporedne zmage v vseh tekmovanjih. Real Madrida se v četrtfinalu ne bojijo.

Uredništvo
18. marec 2023, 11:26

Prvo srečanje bo prihodnji mesec gostil stadion Santiago Bernabeu v Madridu. (Foto: Getty Images)

Chelsea se je vrnil. Nekaj takšnega je med vrsticami v nedavnem intervjuju z ESPN izrazil Christian Pulisic, ki ima s soigralci za seboj obupno sezono. Močno okrepljena zasedba je večji del aktualne sezone tavala v povprečju in na prvenstveni lestvici Premier League  zaseda šele 10. mesto. So pa pretekli teden povezali serijo treh odličnih rezultatov in zdaj se na Stamford Bridgu tudi že precej lažje diha pred zaključkom sezone. Ples kroglic je Chelseaju v četrtfinalu lige prvakov za nasprotnika namenil veliki in ta hip nekoliko ranjeni Real Madrid.  

Španski velikan je v zadnjem desetletju postal kralj najelitnejšega tekmovanja na svetu in tudi tokrat je v vlogi velikega favorita za napredovanje v naslednjo fazo turnirja. Toda tudi branilci naslova v La Ligi niso na pričakovanem nivoju, kar se tiče domačih tekmovanj v letošnjem delu sezone. Barcelona jim je na lestvici konkretno pobegnila in Madridčani bodo očitno morali lovoriko naskakovati v ligi prvakov. So v boljšem položaju kot Chelsea, toda Angleži se po zmagi nad Borussio Dortmund počutijo zelo samozavestno.  

“Rekel bi, da si trenutno nihče ne bi smel želeti igrati proti nam, jaz si vsekakor ne bi. Pravzaprav mislim, da smo v precej podobni situaciji kot nazadnje, ko smo osvojili ligo prvakov. Tudi takrat nam v prvenstvu ni šlo dobro od nog in praktično vsi so nas že odpisali, pa dobro vemo, kaj se je potem zgodilo. Tudi letos nam ni lahko, toda ponosen sam na to, kako se soočamo s situacijo in po treh zaporednih zmagah se zdaj počutimo samozavestno. Noro je, kako hitro se lahko zadeve v nogometu obrnejo.”