Chiellini: Občudujem Suareza, ker me je ugriznil

Kapetan Juventusa Giorgio Chiellini je zopet presenetil. Dotaknil se je kontroverznega incidenta s SP leta 2014 in sporočil, da Luisu Suarezu niti malo ne zameri znamenitega ugriza. Še već - zaradi tega ga celo občuduje.

Uredništvo
22. maj 2020, 8:17

Foto: Getty Images

Urugvajski zvezdnik Luis Suarez se je v zadnjih letih precej umiril, saj odkar brani barve Barcelone njegovo ime ni več povezano z različnimi kontroverznosti, nekoč pa je eden najboljših napadalcev sveta zelo izstopal s svojimi incidenti, ki si dostikrat presegli rob dobrega okusa. Suarez je rasistično žalil branilca Patriceja Evraja, bil v osrčju polemik, ko je na svetovnem prvenstvu z roko na golovi črti namerno preprečil zadetek ganski reprezentanci, veliko prahu pa se je dvigovala tudi okoli njegovega grizenja nasprotnikov na nogometnem igrišču.

Na tekmi svetovnega prvenstva leta 2014 je Suarez kot zver napadel italijanskega branilca Giorgia Chiellinija in si kasneje prislužil štirimesečni suspenz, Chiellini pa je v svoji avtobiografiji zapisal, da Suarezu incidenta niti najmanj ne zameri. Prepričan je celo, da je prav zaradi takšnih stvari Suarez tako poseben igralec.

"Hudobija je del nogometa. Ne bi rekel, da je to nekaj povsem nelegitimnega. Moraš biti pameten, če želiš priti mimo svojega nasprotnika. Občudujem njegove zvijače. Če tega ne bi imel, bi bil le še eden od mnogih,"
je zapisal Chiellini.
loading...