Chielliniju sta prestop v ligo MLS svetovali tudi dve upokojeni legendi italijanskega nogometa

Legendarni italijanski branilec se je pred prestopom čez lužo posvetoval tudi pri dolgoletnih asih italijanskega nogometa, ki sta svojčas nastopala tudi v ligi MLS.

Uredništvo
2. julij 2022, 6:27

Chiellini je z Juventusom devetkrat postal prvak Italije, osvojil pa je tudi Evropsko prvenstvo. (Foto: Getty Images)

Giorgio Chiellini je to poletje sklenil svoje uspešno in dolgoletno udejstvovanje v evropskem nogometu, kjer je pri italijanskem velikanu Juventusu prišel do statusa prave živeče legende. Za prvoligaša iz Torina je nastopal vse od davnega leta 2005, skupno je v dresu Stare dame zbral kar neverjetnih, okroglih 560 nastopov v vseh tekmovanjih, dosegel je tudi 36 golov in prispeval 24 asistenc. V zgodovino se bo brez dvoma zapisal kot eden daleč najboljših osrednjih branilcev moderne dobe. 
 
No, pa tudi italijanske reprezentance, za katero je zbral 117 nastopov in se veselil osmih zadetkov. V tem pogledu je na večni lestvici nastopov za Azzure na četrtem mestu skupaj z Danielejem De Rossijem, pred njim pa so le še svetovne nogometne ikone Paolo Maldini, Fabio Cannavaro in Gianluigi Buffon. Letos se je Chiellini odločil za prestop v ZDA, natančneje k klubu LAFC. Pred selitvijo v mesto angelov pa je o svojem novem okolju povprašal tudi svoja nekdanja zvezdniška soigralca. 
 
“O prestopu sem se pogovarjal z Andreo Pirlom in Alessandrom Nesto, oba imata o ligi MLS vselej zelo pozitivno mnenje. Seveda obstajajo določene razlike v primerjavi z italijansko ligo, toda to lahko rečemo za vsako prvenstvo. Všeč pa mi je, da vsaka ekipa igra svoj slog nogometa. Prišel sem v idealno okolje, ekipa je polna mladih igralcev, ki bodo pomagali meni, jaz pa bom pomagal njim. Nimam več enakih karakteristik kot pred desetimi leti, toda kljub temu lahko veliko prispevam.”