Christian Eriksen bo odsoten vsaj še pol leta

Zadnja poročila kažejo na to, da bo Christian Eriksen vsaj še pol leta na stranskem tiru, preden bo lahko zopet igral nogomet.

Uredništvo
30. julij 2021, 9:59

Iz Italije prihajajo poročila o stanju Christiana Eriksena. Danec bo odsoten vsaj še pol leta. (Foto: /)

Nesrečni talisman danske reprezentance Christian Eriksen je na tekmi letošnjega Eura utrpel srčni zastoj in se zgrudil na igrišču. Po zdravniški intervenciji se je nogometaš Interja zbudil, v bolnišnici pa so mu vsadili pomožni defibrilator. Iz italije zdaj prihajajo poročila ki pravijo, da bo izvrstni vezist počival vsaj še pol leta.

Vprašanje pa je, če bo Eriksen sploh še lahko igral za svoj Inter. V italijanski Serie A namreč velja pravilo, da nogometaši ne smejo igrati s pomožnimi defibrilatorji kot ga ima tudi Eriksen. Bi pa lahko načeloma nesrečni Danec svojo kariero nadaljeval v Angliji ali pa na Nizozemskem, kjer tovrstnega pravila ni.

V primeru, da je za Eriksonove srčne tegobe krivo kratkoročno vnetje, mu bodo po vsej verjetnosti čez čas odstranili omenjeno napravo. Toda na to bo moral 29-letnik počakati še vsaj 6 mesecev. Eriksen se bo prihodnji teden sicer vrnil v Milano in se ekipi pridružil na pripravah za novo sezono.

Igral torej ne bo vsaj do februarja prihodnje leto, če bo po tem obdobju še lahko nastopal za aktualne italijanske državne prvake pa zaenkrat še ni znano. Pogodbo z Interjem ima Eriksen sklenjeno do junija leta 2024.