Ćiro Blažević: Slovenija ni na ravni, da bi lahko bila nevarna za Hrvaško

Hrvati so bolj naši rivali kot mi njihovi. Ker je Hrvaška v povsem drugem kakovostnem rangu, ne čudi izjava Ćire Blaževića po žrebu kvalifikacijskih skupin.

Uredništvo
8. december 2020, 9:56

(Foto: /)

Svetovni podprvaki Hrvati se v svojih odzivih na žreb kvalifikacijskih skupin za svetovno prvenstvo leta 2022 bolj malo ukvarjajo s Slovenijo. Na poti do Katarja, kjer namerava selektor Zlatko Dalić braniti drugo mesto z zadnjega svetovnega prvenstva, bosta Hrvatom največja tekmeca Slovaška in Rusija.

To priznava tudi nekdanji selektor Hrvaške Ćiro Blažević, ki je poskrbel za prvi odmeven rezultat Hrvatov na svetovnih prvenstvih - tretje mesto na mundialu leta 1998. 

"Če bi sami izbirali, bi težko bolje izbrali. Je pa tudi tukaj ena past. V skupini ni velikega imena, ni kakšne zares močne reprezentance. Vlogo favorita moramo upravičiti," je prepričan Blažević. 

Slovenija, ki je sicer tradicionalen športni rival Hrvaške, pa v njegovih očeh ni nevarna.

"V Rusiji ne vidim posebne nevarnosti. Ko gre za Slovenijo, s katero sem kot selektor tudi igral... Njihov adut je Matjaž Kek, ampak glede na rezultate v zadnjih kvalifikacijah niso na ravni, ki bi lahko predstavljala posebno nevarnost Hrvaški."