Ciro Immobile ima veliko priložnost, da postane kralj strelcev v Evropi

Napadalec Lazia Ciro Immobile je v odličnem položaju, da izjemno sezono zaključi kot zmagovalec bitke za Zlati čevelj, ki bo pripadla najboljšemu strelcu evropskih nogometnih lig. Otresel naj bi se namreč enega svojih največjih tekmecev.

Uredništvo
28. julij 2020, 10:36

Ciro Immobile si trenutno v bitki za Zlati čevelj deli prvo mesto z Robertom Lewandowskim. (Foto: Getty Images)

Evropska nogometna prvenstva so z izjemo italijanskega v veliki meri že zaključena, ni pa še zaključena napeta bitki za Zlati čevelj; nagrado, ki vsako leto roma v roke najboljšemu strelcu evropskih nogometnih lig. Trenutno sta na vrhu izenačena dva igralca, in sicer Poljak Robert Lewandowski iz Bayerna in Italijan Ciro Immobile iz Lazia, in sicer sta oba na svoj račun vpisala 34 zadetkov. Tretje mesto zaseda Cristiano Ronaldo s tremi goli manj, kot vse kaže pa bo do konca sezone aktualno le eno vprašanje – bo Ciru Immobileju uspelo samemu zasesti prvo mesto ali ne.

Italijanski mediji namreč trdijo, da bo trener Juventusa Maurizio Sarri po osvojenem naslovu italijanskega prvaka odpočil svoje ključne akterje, med katere seveda sodi tudi sijajni Portugalec. Ronaldo naj bi sicer Sarrija prepričeval v to, da ga pusti igrati, saj želi osvojiti prvo mesto na lestvici strelcev, vendar pa naj bi se Sarri že odločil, da bo Ronalda skupaj z vsemi ostalimi ključnimi igralci spočil za zelo pomemben povratni obračun osmine finala lige prvakov proti Lyonu, na katerem bo Juventus lovil zaostanek z 0:1 s prve tekme.

Ker je Lewandowski že zaključil sezono in ker Ronaldo po napovedih italijanskih medijev v Serie A ne bo več igral, Immobile sam odloča o razpletu bitke za najboljšega evropskega strelca, na voljo pa bo imel še dva preizkusa. V sredo bo Lazio na Olimpicu gostil Brescio, ki je ostala brez možnosti za obstanek v ligi, v zadnjem krogu pa ga čaka še gostovanju pri Napoliju, ki prav tako v letošnji sezoni v prvenstvu nima več konkretnejših športnih ciljev.