Ciro Immobile z zlatimi črkami piše zgodovino Lazia

Trenutno najboljši evropski strelec Ciro Immobile je minuli konec tedna postal prvi nogometaš v zgodovini rimskega Lazia, ki je drugič doslej v eni sezoni zabil najmanj 30 golov.

Uredništvo
24. februar 2020, 11:10

Foto: /

Pri Laziu si verjetno niti v sanjah niso predstavljali, kako prelomen in fantastičen posel so leta 2016 sklenili s špansko Sevillo, od koder so po dokaj bledi sezoni v Serie A vrnili napadalca Cira Immobileja. Immobile, nekoč odlični napadalec Torina, se je v Italijo vrnil s precej omadeževanim ugledom, saj ne pri Dortmundu ne pri Sevilli ni izpolnil pričakovanj, od selitve v  Lazio naprej pa je njegova kariera zavila v smer, ki je ne bi pričakovali niti največji optimisti.

Immobile je danes prva devetica italijanske reprezentance in trenutno najboljši strelec v evropskem nogometu, saj je na 25 prvenstvenih tekmah zabil že reci in piši 27 zadetkov. Tridesetletni golgeter je tako v odličnem položaju za prestižno nagrado Zlati čevelj za najboljšega evropskega strelca, v zgolj štirih letih pa se je že vpisal v zgodovinske knjige Lazia kot eden najboljših strelcev v zgodovini tega kluba.

Immobile je minuli konec tedna v Genovi dosegel svoj 30. zadetek v vseh tekmovanjih, s čimer je slabe tri mesece pred koncem sezone postal prvi nogometaš v zgodovini Lazia, ki je v dveh različnih sezonah zabil 30 ali več golov. V sezoni 2017/18 je postal absolutni rekorder, ko je v vseh tekmovanjih dosegel celo 41 zadetkov, poleg njega pa je ta dosežek v zgodovini kluba uspel le še trem nogometašem – Silviu Pioli v  sezoni 1936/37, Giorgiu Chinaglii v sezoni 1973/74 in Giuseppeju Signoriju v sezoni 1992/93.loading...