City se je ogrel: Nov dan, nova okrepitev za 44 milijonov evrov!

Manchester City je le dan po predstavitvi Ferrana Torresa naznanil prihod še drugega novinca. Obramba bo močnejša za 25-letnega Nizozemca Nathana Akeja.

Uredništvo
5. avgust 2020, 8:36

Nathan Ake je postal novi član Manchester Cityja. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Napovedi, da bo Manchester City aktiven na nogometni tržnici navkljub pandemiji, so se izkazale za točne. V zadnjih dveh dneh je angleški velikan potrdil kar dva nova prihoda – včeraj je novi član meščanov postal Španec Ferran Torres, danes pa še Nizozemec Nathan Ake.

Ake je podpisal petletno pogodbo, prestop pa je težak kar 44 milijonov evrov, kar je velik znesek, sploh če vemo, da je njegov klub Bournemouth v letošnji sezoni izpadel v drugo angleško ligo. Ake bo okrepil konkurenco v obrambni vrsti, pri čemer je bržčas zamišljen kot osvežitev na položaju centralnega branilca, po potrebi pa se dobro znajde tudi na levem boku, na katerem je igral še v začetnih letih svoje kariere.

"City je v zadnjem desetletju najboljša ekipa v Angliji in biti del takšne ekipe je zame sanjsko. V tej ekipi so sami vrhunski igralci. Kamorkoli pogledaš, okoli sebe vidiš mednarodno uveljavljene zvezde. Pep Guardiola je trener, ki je občudovan po vsem svetu – njegovi dosežki govorijo sami zase. Požel je neverjeten uspeh, njegov slog nogometa pa mi je zelo blizu," je povedal Ake.