City se je vdal, Barcelona bo januarja le dobila (vsaj) eno okrepitev

Barcelonski El Mundo Deportivo poroča, da bo Barcelona tik pred izvolitvijo novega predsednika dobila novo okrepitev. Prihaja igralec, s katerim se strinjajo vsi predsedniški kandidati.

Uredništvo
13. januar 2021, 10:01

Foto: uradna spletna stran kluba

Prihod mladega branilca Manchester Cityja Erica Garcie je bil v Barceloni le vprašanje časa. Garcia je že naznanil, da s Cityjem ne bo po podaljšal pogodbe in bi tako poleti v Barcelono lahko prestopil kot prost igralec, Barcelona pa je želela proces njegovega vračanja v matični klub pospešiti, a se City doslej ni bil pripravljen pogovarjati o višini odškodnine.

Časnik El Mundo Deportivo poroča, da so se v Cityju vendarle vdali v neizbežno usodo in da naj bi se z Barcelono uskladili za prestop, ki naj bi se tako uresničil že v zimskem prestopnem roku. Barcelona naj bi plačala 5 milijonov evrov fiksne odškodnine, na 5 milijonov evrov pa je ovrednoten še variabilni del, pri čemer je pomemben tudi podatek, da je City pristal na to, da mu Barcelona odškodnino izplača šele v naslednji sezoni. Kot je znano, ima Barcelona zelo hude finančne težave in si trenutno je more privoščiti niti nakupov za zneske, kakršne je v zadnjih letih brez največjih težav namenjala za nakupe mladih igralcev za rezervno ekipo.

V Barceloni ravno v tem času potekajo predsedniške volitve, zato začasni predsednik Carlos Tusquets ne želi sprejemati pomembnejših kadrovskih odločitev, kljub temu pa naj bi imel v zvezi s prihodom Garcie zeleno luč vseh kandidatov, saj gre za igralca, ki velja za strateški nakup in ki navsezadnje tudi izpolnjuje ideal tega, da bi v prvi ekipi igralo čim več igralcev vzgojenih v klubski akademiji. Z drugimi besedami – Garcia naj bi se v Barcelono preselil ne glede na to, kdo bo postal novi predsednik kluba.