City se krepi: Iz Valencie prihaja veliki up španskega nogometa

Angleški podprvak Manchester City je danes tudi uradno predstavil svojo najnovejšo pridobitev. Na stadion Etihad se seli veliki španski up Ferran Torres.

Uredništvo
4. avgust 2020, 9:21

Foto: uradna spletna stran kluba

Bogati angleški velikan Manchester City bo to poletje precej osvežil svoje vrste, prva zveneča okrepitev pred pričetkom nove sezone pa je v Manchester prispela že danes, in sicer je novi član meščanov postal 20-letni španski krilni nogometaš Ferran Torres. Torres je zrasel v mladinskem pogonu Valencie, navkljub mladosti pa je v majici članske ekipe zbral kar 97 nastopov in se uveljavil kot eden najbolj perspektivnih španskih nogometašev.

Torres je s Cityjem sklenil petletno pogodbo, španski mediji pa trdijo, da bo Valencia z njegovo prodajo zaslužila 23 milijonov evrov, dodatni bonusi pa so ovrednoteni še na 12 milijonov evrov.

"Presrečen sem, ker sem postal član Cityja. Vsak igralec želi biti del napadalne ekipe in Manchester City je v tem smislu najboljši na svetu. Pep Guardiola spodbuja odprt in agresiven slog igre in to naravnost obožujem. Poleg tega je Guardiola tudi preverjen trener, kadar je govora o razvoju mladih nogometašev. Imeti njega za trenerja je nekaj, o čemer sem lahko e sanjal," je povedal Torres.