City se ohlaja: Zaradi dveh razlogov ne namerava v boj za Lionela Messija

Britanski Sky poroča, da je Manchester City obrnil ploščo v primeru Lionela Messija. Zaradi dveh zelo konkretnih razlogov naj bi angleški klub odstopil od zamisli, da ga pripelje v svoje vrste.

Uredništvo
23. november 2020, 11:57

Foto: Getty Images

Okno, ki je dopuščalo nepredstavljiv prestop Lionela Messija iz Barcelone v Manchester Cityj, je po poročanju britanskega Skya zaprto – za vselej. Angleški velikan je poleti zelo pozorno spremljal razvoj dogodkov v Barceloni, saj je obveljalo prepričanje, da bi Messi v primeru slovesa od Barcelone kariero nadaljeval prav v angleškem klubu, v katerem bi združil moči s svojim nekdanjim trenerjem v Barceloni Josepom Guardiolo.

Messi je na koncu ostal v Barceloni, vendar pa bi prihodnje poletje klub lahko zapustil brez odškodnine, zato številni pričakujejo, da se bo letošnja poletna saga ponovila. Pep Guardiola je pred dnevi podaljšal pogodbo s Cityjem še za dve leti, vendar pa vsa navedena dejstva po poročanju Skyja ne pomenijo, da bo City napel vse sile, da bi v svoje vrste pripeljal enega najboljših nogometašev v zgodovini nogometa. Ravno obratno – City naj bi se vmes ohladil in celo sprejel dokončno odločitev, da se za Messija ne bo več potegoval.

"Zelo kredibilen vir z dostopom do informacij iz vodstva Cityja mi je dejal, da se City ne bo potegoval za Messija. Na podlagi pridobljenih informacij so ta vrata zaprta za vedno. Za to obstajata dva razloga: njegova starost in plača. Messi se bliža letom, ko naj bi bila njegova kariera že v zatonu in pri Cityju menijo, da bi pripeljali drugačnega Messija od tistega, ki smo ga v zadnjih 17 letih spremljali v Barceloni."

"Tudi sam je že namignil na to, da se bliža letom, ko bo treba razmisliti o upokojitvi. To je tabu tema, o kateri javno nihče ne želi govoriti, a dejstvo je, da je čas njegovega slovesa blizu. Zelo pomemben vidik je tudi njegova plača, ki je astronomska – letno zasluži približno 100 milijonov evrov. To bi bilo hudo finančno breme za kateri koli klub, sploh če vemo, da smo sredi pandemije,"
je zapisala novinarka Skyja Semra Hunter.