Član Bayerna poziva selektorja: Sem v najboljši formi kariere in zaslužim si mesto v reprezentanci

Angleška reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu pomerila tudi proti Sloveniji. Član Bayerna pa se bo lahko nocoj spet predstavil selektorju, Bayern čaka Arsenal v ligi prvakov.

Uredništvo
9. april 2024

Eric Dier (Foto: Getty Images)

Angleški osrednji branilec Eric Dier že kar nekaj časa ni zaigral za angleško reprezentanco. Zadnji nastop je vknjižil decembra leta 2022 proti Senegalu na svetovnem prvenstvu. Nekajkrat je bil pozneje sicer še v kadru, toda ni več dobil priložnosti na zelenicah. Kljub temu pa še ni obupal nad zamislijo, da bi lahko letos v Nemčiji nastopil na EURU.

Januarja letos je 30-letni Dier prestopil iz Tottenhama v Bayern München in pri nemškem velikanu se je doslej precej dobro odrezal.

Prepričan je, da trenutno igra v najboljši formi kariere in da si zasluži mesto v angleški izbrani vrsti, ki se bo v skupinskem delu turnirja pomerila tudi proti Sloveniji. Tekma bo na sporedu 25. junija, šlo pa bo za zadnjo tekmo v skupini.

“Mislim, da od zadnjega svetovnega prvenstva dalje nič ne niham v formi. Zelo sem napredoval, ko me je pri Tottenhamu treniral Antonio Conte in še naprej dvigujem nivo svojih predstav. Ljudje mislijo, da sem star že kakšnih 37 let, toda imam jih šele 30 in pred seboj imam še kar nekaj let na najvišji ravni. Želim si biti del reprezentance in verjamem, da si zaslužim svoje mesto.”

Dier je pri Bayernu doslej zbral 11 nastopov, nocoj bo kandidiral za dvanajstega, ko bo s soigralci gostoval v Londonu pri Arsenalu.