Član Napolija sporoča: Nogometaši smo sprogramirani, da smo neumni

Član italijanskega Napolija se zaveda, da je slaba izobraženost nogometašev problematična, meni pa, da sistemu to povsem ustreza.

Uredništvo
9. maj 2020, 10:17

Foto: Getty Images

Nemški nogometaš Amin Younes, član italijanskega Napolija, je v intervju za T-Online podal zanimivo razmišljanje o splošni izobraženosti nogometašev, s katero je skušal pojasniti številne primere, v katerih so nogometaši naivno kršili pravila, ki za družbo veljajo v tem času.

Younes meni, da so nogometaši celo programirani, da razmišljajo na takšen način, saj po njegovem mnenju klube zanima le ena stvar – izžemanje njihovega talenta.

"Sprogramirani smo, da smo neumni. Vzeli so nam skoraj vse. Sami si znamo le še očistiti čevlje. Izven tega se nam ni treba ukvarjati z ničemer drugim. Na primer – malo nogometašev ve, da sploh obstaja varčevalni račun. Da niti ne omenjam, da se številnim niti sanja ne, kaj bodo počeli po koncu karier," 
je povedal Younes, in nadaljeval.

"Igralce ne bi smeli zgolj ožemati kot limone in izkoriščati njihov talent, mislim, da bi jim morali pomagati na vseh ravneh – športni, finančni, socialni … Nogometaši zaslužijo veliko denarja in zato sploh ne vedo, kaj se dogaja v realnem svetu. Obstaja ogromno primerov nogometašev, ki so zaslužili veliko in nato ostali čisto brez vsega. Ničesar nas nihče ne nauči,"
je še dodal Younes.
loading...