Član Napolija za seboj pustil Messija, Hazarda …

Nikoli oziroma zelo težko bi uganili ime igralca, ki je v zadnjem desetletju v petih najmočnejših prvenstvih v Evropi zbral največ nastopov.

Uredništvo
26. december 2019, 1:07

Jose Callejon je nepričakovani lastnik zelo zahtevnega rekorda. (Foto: Getty Images)

Statistična agencija Opta je opravila raziskavo, ki je pokazala, kateri nogometaš je v petih najmočnejših prvenstvih v Evropi v zadnjem desetletju zbral največ nastopov. Zmagovalca bi težko uganili, saj se je z največjo konsistentnostjo v tem obdobju izkazal Španec iz vrst Napolija Jose Callejon, ki je v iztekajočem se desetletju v petih najmočnejših prvenstvih v Evropi zbral kar 351 nastopov. Te je zbral v majicah Espanyola, Reala iz Madrida, veliko večino pa v majici Napolija, za katerega igra od leta 2013 naprej.

Na drugem mestu je zvezdnik Reala iz Madrida Eden Hazard, ki je v tem desetletju za Lille, Chelsea in Real Madrid skupaj zbral 348 nastopov, zelo majhen zaostanek za Callejonom pa kaže na to, da je sijajni Belgijec zaradi poškodb, ki ga pestijo v majici kraljevega kluba, morebiti celo ostal brez rekorda, saj obstaja precej velika verjetnost, da bi v primeru rednega igranja v tej sezoni prehitel Callejona.

Tretje mesto zaseda Lionel Messi, ki je v tem desetletju zbral 343 nastopov, četrto pa njegov soigralec Antoine Griezmann, ki je v majicah Real Sociedada, Atletica in Barcelone zbral 338 prvenstvenih nastopov.