Člana Valencie ne bo v kadru za tekmo proti Sevilli, ker je tehtnica pokazala, da je pretežak

Španski mediji poročajo, da je trener Valencie iz ekipe odstranil urugvajskega napadalca, razlog tiči v njegovi prekomerni telesni teži.

Uredništvo
19. januar 2022, 6:48

Urugvajski napadalec očitno počasi zaključuje svoje poglavje pri Valencii. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Maxi Gomez je izključen iz kadra Valencie, ker je pretežak. Urugvajski napadalec tako ne bo kandidiral za nastop na tekmi Valencie proti Sevilli. Trenerji španskega prvoligaša so mu namreč naložili striktna navodila o tem, koliko kilogramov je sprejemljiva teža zanj, nekdanji član Celte iz Viga pa se jih očitno ni držal. Omeniti velja, da naj bi imel Maxi Gomez trenutno en kilogram več, kot so zahtevali trenerji Valencie.  
   
V aktualni sezoni je Gomez na 17 nastopih v vseh tekmovanjih na svoj račun vpisal 2 zadetka in eno asistenco. Urugvajec, po besedah njegovega tabora, ne bi imel nič proti odhodu iz kluba v aktualnem prestopnem roku, podobno pa razmišljajo tudi pri Valencii. Njegova pogodba se sicer izteče šele leta 2024, trenutno pa je ocenjen na približno 20 milijonov evrov.  
 
V luči ne ravno bleščečega finančnega stanja v Valencii, bi ga klub iz La Lige verjetno spustil tudi za nekaj milijonov manj. Vprašanje pa je, koliko zanimanja ta hip sploh vlada na nogometni tržnici za Maxija Gomeza, ki trenutno še zdaleč ni v dobri formi, hkrati pa ima pri Valencii tudi precej visoko plačo. V dresu Urugvaja je Gomez na 22 tekmah doslej zadel trikrat.