Človek, ki je več minut zbral za Anglijo, kot za Manchester United: Želim igrati nogomet!

O branilcu Manchester Uniteda ter reprezentance Anglije se v zadnjih dneh znova ogromno govori. Na njegovo žalost spet večinoma z negativno konotacijo.

Uredništvo
15. september 2023

Harry Maguire si želi večjo minutažo pri Manchester Unitedu. (Foto: Getty Images)

Harry Maguire je v aktualni tekmovalni sezoni zbral več igralnih minut v dresu izbrane vrste Anglije, kot pa svojega delodajalca Manchester Uniteda. Nad tem dejstvom branilec razumljivo ni navdušen, zato je preko medijev poslal jasno sporočilo klubskemu trenerju.

V novi sezoni Premier League je Maguire za Rdeče vrage odigral štiri tekme, a na nobeni od teh nekdanji kapetan kluba ni bil član udarne postave.

Vsega skupaj je v dresu Manchester Uniteda na terenih preživel borih 24 igralnih minut, zato je na to opozoril tudi svojega trenerja Erika ten Haga.

"Niti ene od prvih štirih tekem v sezoni nisem začel od prve minute. Seveda želim igrati nogomet, to je jasno. Pri Manchestru so bili srečni, ko sem ostal v klubu, tudi sam sem srečen, ker se lahko borim za svoje mesto. Vselej, ko bom dobil priložnost, bom dal vse od sebe," je medijem dejal Maguire.

Naslednji izziv bo West Ham, kamor so mnogi Maguireja selili v zadnjem prestopnem roku, a do prestopa ni prišlo. Branilec je k Rdečim vragom prišel leta 2019 iz Leicester Cityja za 87 milijonov evrov, s čimer je postal najdražji branilec na svetu.

 

Standings provided by Sofascore