Conceicao? V naslednjih letih lahko postane najboljši trener na svetu!

Znova bo na delu portugalski velikan, ki se je skozi zgodovino zapisal kot smrtonosni strup za največje evropske klube. Člani kluba trdijo, da lahko ponovijo veliki met, samozavest pa čutijo tudi zaradi karizmatičnega trenerja.

Uredništvo
7. april 2021, 12:17

Foto: Getty Images

Porto bo iskal nov skalp enega od največjih evropskih klubov! V prejšnji fazi Lige prvakov je iz tekmovanja izbrisal torinski Juventus, tokrat bodo Portugalci stali nasproti londonskemu Chelseaju.

"Zakaj ne bi Porto znova napravil nekaj neverjetnega? Vemo, da v tem tekmovanju ni lahkih tekem, sploh ne v tej fazi, a dokazali smo že, da smo sposobni storiti marsikaj," je za Goal dejal srbski vezist Marko Grujić, ki pri Portu igra v vlogi posojenega igralca Liverpoola.

Pred 17 leti je Jose Mourinho Zmaje popeljal na vrh Lige prvakov. Sezono pred tem je Porto osvojil pokal UEFA, vse to pa je med trenerske zvezde izstrelilo prav Mourinha. Danes je njegovo vlogo pri modro-belih prevzel Sergio Conceicao.

"Veliko se govori, da bo po sezoni zapustil klub, a s tem se trenutno nihče ne obremenjuje. Ima potencial, da v naslednjih petih ali 10 letih postane najboljši trener na svetu. Je motiviran, agresiven do igralcev, zahteva disciplino. Njegovo vodilo je, da ne prejmemo zadetka. Lahko bi še igral, dnevno preteče med 15 in 20 kilometri, zato je pravi vzor," je o svojem trenerju dejal Grujić.
 
adplus-dvertising