Mladi danski branilec igra v sijajni formi

Conte: Christensen je lahko novi Terry

Po dveh sezonah pri Borussii Mönchengladbach se je Andreas Christensen v Chelsea vrnil še boljši in v letošnji sezoni navdušuje trenerja Chelseaja Antonia Conteja.

Uredništvo
20. december 2017, 9:12

(Foto: Getty Images)

Kar precejšnjo vlogo je pri devetih tekmah brez prejetega zadetka Chelseaja v tej sezoni odigral Andreas Christensen. Enaindvajsetletni Danec, ki so ga Londončani iz vrst danskega velikana Brondbyja pripeljali že leta 2013, je oddelal dve sezoni posoje pri nemškem prvoligašu Borussii iz Mönchengladbacha.Izkušnje iz nemškega prvenstva so mu koristile, kajti v London se je vrnil še boljši, celo tako dober, da je nad njim navdušen tudi trener Chelseaja Antonio Conte. Slednji obetavnega branilca vidi celo kot novega Johna Terryja, ki je bil vrsto let eden ključnih nogometašev modrih s stadiona Stamford Bridge

"Lahko bi ju primerjal, John Terry je za klub veliko naredil in z njim tudi veliko osvojil. Želim si, da bi Christensen zgradil podobno kariero. Ima prave karaksteristike, da bi za klub lahko igral še vrsto let. Vsakič, ko je dobil priložnost, je odigral sijajno. Zato me je prepričal, da zdaj redno igral," pravi Conte.