Conte: Eriksen, to ni Anglija, tukaj od tebe pričakujemo več

Trener Interja Antonio Conte je priznal, da od zvezdniškega novinca Christiana Eriksena pričakuje več. "Ko izbiram začetno enajsterico, igralce ne gledam od vratu navzgor," je povedal Conte.

Uredništvo
14. julij 2020, 11:20

Foto: uradna spletna stran kluba

Trener Interja Antonio Conte danskega zvezdnika Christiana Eriksena navkljub vsemu trudu, ki ga je v njegov prihod vložil milanski klub, ni pričakal v rokavicah. Conte od Eriksena zahteva zelo veliko, brez težav pa ga tudi pušča zunaj začetne enajsterice, kar je demonstriral tudi na včerajšnji tekmi italijanskega prvenstva proti Torinu.

Conte je po koncu tekme Eriksenu znova sporočil,  da zgolj njegovo ime ne bo dovolj za mesto v udarni enajsterici, zbodel pa ga je tudi z izjavo, da je prišel v bolj zahtevno okolje od angleškega.

"Določene stvari bo moral popraviti. Gre mu vse bolje in mislim, da se dobro zaveda, da je prišel v ambiciozen klub, v katerem od njega zahtevamo zelo veliko. V Italiji so pričakovanja visoka. Večje kot je tvoje ime, več ljudje pričakujejo od tebe. Deloval sem v Angliji in tam je situacija bolj uživaška, bolj mirna. Dobro trenira in je angažiran, vendar pa sprejemam odločitve, ki so v prid Interju. Ko izbiram igralce, ne gledam od vratu navzgor," je povedal Conte.