Conte demantira, da ga žene le denar: Raje ostanem doma, če me projekt ne prepriča

Antonio Conte je v intervju za La Gazzetta dello Sport odgovoril na očitke, da naj bi njegov izbor športnih projektov narekoval denar.

Uredništvo
10. junij 2021, 11:44

Antonio Conte ni verjal, da lahko s Tottenhamom zgradi zmagovalni projekt. (Foto: Getty Images)

Antonio Conte je preživel pester mesec dni, v katerem se je najprej poslovil od milanskega Interja, se nato ponujal kot kandidat za prevzem vodenja Reala iz Madrida, na koncu pa se kar nekaj časa pogajal za prevzem vodenja angleškega Tottenhama. Conte je pri Tottenhamu zase bojda zahteval kar 20 milijonov evrov letne plače, na koncu pa je pogovore prekinil, saj je prišel do sklepa, da se Tottenhamove ambicije in 'kapacitete' ne skladajo z njegovimi.

Conte je bil v Italiji deležen očitkov, da ga pri izboru novih delodajalcev žene le denar, eden najuspešnejših italijanskih strategov zadnjih let pa je v intervju za La Gazzetta dello Sport pojasnil svoj plat zadnjih dogodkov.

"Pravite, da veliko zaslužim? Meni se bolj zdi, da zaradi mojega dela na koncu klub zasluži več. Cene določa nogometna tržnica in te se postavijo na podlagi doseženih rezultatov in dela, ki si ga opravil v prejšnjih letih."

"Če bi bila denar ali obsesija zares moj problem, bi v preteklosti ostal tam, kjer sem bil. Sprejel bi vse kompromise in nadaljeval sodelovanje."


"Namesto tega raje pogledam klubske projekte in raje ostanem doma, če me ti ne prepričajo. To je vprašanje vizije, resnosti, iskrenosti in principov, od katerih ne odstopam," je povedal Conte.
 
adplus-dvertising