Brazilec želi igrati za Italijo

Conteju se ponuja tudi Danilo

V Braziliji rojeni nogometaš Udineseja Danilo je naslednji "tujec", ki se je ponudil selektorju italijanske reprezentance. Mislim, da bi mu lahko koristil, pravi Danilo.

Anže Zajič
27. marec 2015, 11:36

Foto: Getty Images

Antoni Conte, selektor reprezentance Italije, je za tokratno akcijo Azzurrov v izbrano vrsto vpoklical tudi Ederja in Franca Vazqueza. To ne bi bilo nič takšnega, če ne bi šlo za nogometaša, ki sta bila rojena v Braziliji oziroma Argentini. Zaradi tega se je na Apeninskem polotoku razvila žgoča debata o tem, ali je prav, da za reprezentanco igrajo tudi nogometaši od drugod. Mnenja so deljena, so in takšni, ki so za, in takšni, ki so proti. Conte vsem odgovarja, da kliče le najboljše, sedaj pa mu je svoje usluge priporočil še en nogometaš, ki prihaja od drugod - branilec Danilo.
 
"Italija je kot Brazilija, ljudje ljubijo kontroverznost. Toda poglejte - Italija je postala svetovni prvak z v Argentini rojenim Maurom Camoranesijem. Če bi Conte poklical mene, res ne bi imel nič proti, z veseljem bi se mu odzval. In mislim, da bi lahko bil koristen," je prepričan 30-letnik, ki se je v Videm preselil leta 2011, pred časom pa si je zagotovil tudi italijanski potni list.
loading...