Sevilla je kupila obetavnega argentinskega vezista

Correa novi član Seville

Zmagovalka evropske lige Seville je potrdila prihod 21-letnega argentinskega vezista Joaquina Corree, ki po eni sezono zapušča italijansko Sampdorio. Posel je težak 13 milijonov evrov.

Uredništvo
10. julij 2016, 4:47

Foto: /

Španska Sevilla bo po prihodu nekdanjega selektorja Čila Jorgeja Sampaolija obdržala južnoameriško podobo, saj je v zadnjem tednu dni svoje vrste okrepila kar z dvema novima nogometašema iz Argentine. Matias Kranevitter se je za leto dni k Sevilli preselil iz madridskega Atletica, novi član andaluzijskega kluba pa je danes postal tudi 21-letni Joaquin Correa, ki je po zgolj eni odigrani sezoni zapustil vrste italijanske Sampdorie.

Correa je v Serie A v minuli sezoni na 25 nastopih dosegel tri zadetke, njegova prednost pa je tudi v tem, da ima italijanski potni list in tako v svojem novem moštvu ne bo zasedal mesta tujega nogometaša. Correa je s Sevillo podpisal petletno pogodbo, po poročanju italijanskih medijev pa je posel vreden približno 13 milijonov evrov, še dodatnih 5.5 milijona evrov pa naj bi bilo vezanih na variabilni del. Correa naj bi v svojem novem moštvu zakrpal vrzel, ki je nastala z odhodom Everja Banege v Inter iz Milana.

Correa je četrti novinec v vrstah Seville po že omenjenem Kranevittru, Japoncu Hiroshiju Kiyotakeju in Pablu Sarabii.
loading...