Cretu: Igrati za državno reprezentanco je posebna čast

V Mariboru so ob koncu reprezentančnega premora pozdravili novopečenega romunskega reprezentanta Alexandruja Cretuja, ki je odigral prvi dve tekmi v majici članske izbrane vrste.

Uredništvo
9. september 2020, 4:28

Alexandru Cretu je postal romunski reprezentant. (Foto: pigac.si)

V Mariboru so pozdravili igralce, ki so se vrnili z reprezentančnih obveznosti, največ pozornosti pa je bil tokrat deležen novopečeni romunski reprezentant Alexandru Cretu, ki je proti Severni Irski in Avstriji odigral prvi dve uradni tekmi v majici romunske izbrane vrste. Nogometaš, ki se je do izbrane vrste prebil pri zrelih 28 letih, je kar žarel od zadovoljstva.

"Vedno je posebna čast, ko oblečeš majico z državnim grbom. Ponosen sem, da sem postal del reprezentance Romunije. Zame se je izšlo z dvojnim zadovoljstvom, zelo sem vesel, da sem igral in da smo bili tudi rezultatsko uspešni. Na prvi tekmi sem vstopil s klopi, na drugi mi je selektor namenil priložnost od prve minute. Dobro smo opravili, premagali odlično reprezentanco Avstrije. To je bil pomemben mejnik, toda ostajam miren, trdno na tleh in zdaj sem z mislimi le pri novih klubskih izzivih,"
je za klubsko spletno stran povedal Cretu, ki je ob povratku v Mariboru spoznal tudi novega trenerja moštva Maura Camoranesija.

"Lepo je biti nazaj. Spoznal sem se z novim trenerjem, spremenjenim strokovnim štabom. Prihod novega trenerja, razumljivo, prinaša tudi novo energijo. Verjamem, da bo pozitivna in vsi skupaj gremo naprej s popolno osredotočenostjo na naslednje tekme."

 
adplus-dvertising