Cristiano Ronaldo in Mason Greenwood se nikakor ne ujameta

Mnogi britanski mediji poročajo o dejstvu, da se na igrišču Cristiano Ronaldo in Mason Greenwood nikakor ne ujameta. Zvezdnika Manchester Uniteda si redko podajata med seboj, doslej pa en drugemu nista pripravila niti ene asistence.

Uredništvo
26. oktober 2021, 1:24

Cristiano in Greenwood se ne ujameta, Solskjaer pa v tem očitno ne vidi težave. (Foto: Getty Images)

Zadeva naj bi jezila predvsem portugalskega super-zvezdnika, ki izgublja potrpljenje z mladim talentom. Mason Greenwood po njegovem mnenju ni dovolj pozoren na svoje soigralce, ki se pogosto znajdejo v dobrih pozicijah za strel proti vratom nasprotne ekipe, Greenwood pa takšne akcije pogosto zaključi kar sam. Odkar se je na Old Trafford vrnil Cristiano Ronaldo, je Greenwood dosegel samo 2 zadetka.

Da omenjena nogometaša še nista uspela zgraditi dobre povezave na igrišču, je razvidno tudi iz statističnega vidika. Skupaj sta namreč zaigrala na osmih tekmah, kjer pa en drugemu nista uspela pripraviti niti ene asistence, ki bi vodila k zadetku. Tudi sicer imata Greenwood in CR7 težave v igri, proti Liverpoolu je izgledalo, kot da med sabo ne znata izpeljati več kot par enostavnih podaj.

Britanski mediji težavo pri tem vidijo predvsem v trenerju ekipe Oleju Gunnarju Solskjaerju ki, tudi po besedah nekaterih virov blizu kluba, omenjenim težavam na treningih ne posveča posebne pozornosti. No, počasi se zdi, da Norvežan na klopi Manchester Uniteda marsičemu na treningih ne posveča dovolj pozornosti. Pritisk s strani navijačev po slabih predstavah občutno raste in zdi se, da bo moral nekdanji trener Cardiffa in Moldeja hitro ugotoviti, kako bo iz svojih zvezdnikov uspel sestaviti zmagovalno ekipo.