Cristiano Ronaldo se reprezentančnega nogometa še ni zasitil

Zvezdnik Manchester Uniteda se je razgovoril o svoji reprezentanci in novem klubu. Pravi, da bo za Portugalsko še igral, v klubu pa potrebujejo nekaj časa, da se novi prišleki ujamejo z ostalimi zvezdniki.

Uredništvo
23. oktober 2021, 8:16

CR7 pri 36 letih še nima dovolj reprezentančnega nogometa. (Foto: Getty Images)

Novinarji so Cristiana Ronalda povprašali o možnosti, da bi se upokojil od reprezentančnih dolžnosti, legendarni Portugalec pa pravi, da v majici z državnim grbom še ni rekel zadnje besede. Nekdanji član Real Madrida in Sportinga je aktualno sezono začel v dresu novega/starega delodajalca, saj se je poleti iz torinskega Juventusa preselil nazaj v Manchester United, kjer je uspešno nastopal pred prestopom v Real Madrid.

“Da bi se upokojil? Ni še moj čas. Ne želim si še zaključiti z reprezentanco in mislim, da si tudi portugalska javnost ne želi videti. Dokler se počutim, da lahko tečem, preigravam, streljam, dokler se počutim močnega, ne vidim razloga, da bi se upokojil. Zaenkrat vse to še vedno lahko počnem in verjamem, da je moja motivacija pri tem ključna. Motiviran sem, da osrečujem navijače, mojo družino in tudi samega sebe. Rad bi si želel še nekoliko dvigniti svojo raven. Rad igram nogomet in osrečujem navijače,” je na temo Portugalske reprezentance povedal 36-letni napadalec.

“Pri Manchester Unitedu se še nismo povsem ujeli na igrišču. Poleg mene sta v klub prišla tudi Raphael Varane in Jadon Sancho, zato potrebujemo nekaj časa, da se povežemo na igrišču in navadimo na igralni sistem. Mislim, da nam bo počasi uspelo, gremo korak za korakom. Verjamem v to, da lahko v tej sezoni tudi nekaj osvojimo,” je o začetku svoje druge avanture pri Unitedu povedal Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo je v svoji dolgi in bogati karieri za svojo državo nastopil na kar 182 tekmah in ob tem zabil rekordnih 115 zadetkov. V aktualni sezoni je za Manchester United nastpil na 8 tekmah in dosegel 6 zadetkov. Manchester United bo zopet na delu jutri, ko bodo v derbiju kroga na domačem Old Traffordu gostili Liverpool