Črna serija je prekinjena: Rogaška je končno prišla do svoje prve zmage v sezoni med slovensko elito

Osmi krog v Prvi ligi Telemach sta danes otvorila Aluminij in Rogaška.

Uredništvo
16. september 2023

Aluminij
1 : 2
400 gledalcev
Sod.: Bojan Mertik

Rogaška
 
0 : 1
 
 
 
0 : 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 : 2
 
 
 
 
 
Aluminij: Samo Pridgar, Tin Martič, Gašper Jovan, Luka Koblar (od 64. Mario Šubarić), Artem Bilyi, Tomislav Jagić, Jakov Katuša (od 46. Daniel Skiba), Gal Gorenak (od 75. Tin Matić), Rok Schaubach (od 86. Gašper Pečnik), Bamba Susso, Sandro Jovanović.Rogaška: Rok Vodišek, Žan Flis, Rene Lampreht, Emanuel Mihalić, Antonio Majcenić, Rok Pirtovšek, Thalisson, Nejc Gradišar (od 67. Andrej Pavlović), Alen Korošec (od 62. Jan Majcen), Žan Benedičič, Vice Miljanić (od 84. Toni Vinogradac).

NK Rogaška (Foto: uradna spletna stran kluba)

Rogaška je bila danes na delu v gosteh, pomerila se je proti Aluminiju iz Kidričevega in se veselila svoje prve zmage v aktualni sezoni slovenskega prvenstva. Varovanci trenerja Oskarja Drobneta so se zgodaj veselili vodstva, že v 2. minuti je Miljanić zadel za 1:0, še pred odhodom na odmor pa je na 2:0 povišal 21-letni napadalec Nejc Gradišar.

V nadaljevanju so gostitelji sicer znižali po zadetku Daniela Skibe, toda to ni bilo dovolj, da bi Aluminij vknjižil točko. Zdaj so se Kidričani znašli v negativni seriji štirih zaporednih ligaških porazov, prekiniti jo bodo skušali prihodnji teden, ko bodo gostovali pri Domžalah. Rogaška pa bo skušala nov paket treh točk osvojiti na srečanju proti Muri. 

 

Standings provided by Sofascore