Čudežni deček je presenetil vse: Deco je razložil, kako bo Barcelona razvijala Lamina Yamala

Lamine Yamal ta hip velja za enega najbolj nadarjenih, če ne kar najbolj nadarjenega 16-letnika v vrhunskem svetovnem nogometu.

Uredništvo
14. september 2023

Lamine Yamal (Foto: Getty Images)

Lamine Yamal je nogometaš, ki kot orkan podira starostne rekorde in prebuja domišljijo navijačev Barcelone, ki v njem že vidijo reinkarnacijo Lionela Messija. Komaj 16-letni mladenič je v času reprezentančnega premora debitiral v majici članske reprezentance, na tekmi proti Gruziji pa je celo dosegel zadetek in tako postal najmlajši strelec gola v zgodovini španske izbrane vrste.

To je le eden od serije rekordov, ki je doslej podrl leta 2007 rojeni krilni napadalec, ki je v trenerju moštva Xaviju naše nekoga, ki slepo verjame v njegov talent in ki nima zadržkov do tega, da tako rosno mladega nogometaša takoj vrže na žerjavico.

Športni direktor Barcelone Deco je priznal, da je Yamalov vzpon presenetil cel klub.

"Presenetil nas je, vsekakor. Xavi je ves čas v njem videl nekaj posebnega in zato ga je v prejšnji sezoni začel vključevati v prvo ekipo. Lamine je igralec, ki z nogama stoji čvrsto na tleh. Ima drugačen tip kakovosti od ostalih, počne lahko res marsikaj."

"Kot klub smo v situaciji, v kateri imamo veliko mladih igralcev, ki že zdaj igrajo pomembne vloge. Lamine je fant, ki je star komaj 16 let, zato mu moramo le pustiti, da uživa v igranju nogometa. Moramo ga podpirati in tako poskrbeti, da se bo razvijal v pravilni smeri," je povedal Deco.

Ker Yamala zastopa portugalski superagent Jorge Mendes, bo morala Barcelona slej kot prej reagirati tudi tako, da bo mladeničeva plača odražala njegov status v moštvu. Deco trdi, da je ta postopek že v teku.

"Obe podaljšanji pogodb (Yamalova in Baldejeva – op.a) sta v teku. Kmalu boste imeli novice. Oba sta mlada in pomembna igralca, prepričan sem, da se bomo dogovorili," je še dodal Deco.