Cutrone s cmokom v grlu zapustil Milan

Patrick Cutrone je bil s srcem in dušo zvest Milanu, pri katerem je zrasel in se nogometno razvil, zato ni skrival razočaranja nad tem, da se mu je klub odpovedal in ga prodal v Anglijo.

Uredništvo
30. julij 2019, 10:48

Patrick Cutrone je otrok AC Milana. (Foto: /)

Mladi Milanov napadalec Patrick Cutrone za seboj nima najbolj sijajne sezone, saj je v italijanskem prvenstvu dosegel vse tri zadetke, a jo poprej pokazal dovolj, da je zlezel pod kožo gorečim navijačem kluba. Cutrone je namreč produkt nekoč slavne Milanove mladinske akademije in igralec, ki je prehodil celotno pot do članske ekipe, pri 21 letih in po kar dvanajstih skupnih letih pa je danes zapustil klub in se preselil v Anglijo, kjer bo poslej branil barve Wolverhamptona. Ta bo zanj plačal 18 milijonov evrov, štiri milijone evrov so vredni različni bonusi, Cutrone pa je s svojim novim klubom podpisal štiriletno pogodbo.

Dandanes ob prestopih redko na obrazih nogometašev vidimo razočaranje, a to je bilo v Cutronejevem primeru precej očitno, ko so ga na poti na milansko letališče ujele kamere Sky Italie.

"Sem razočaran, ker zapuščam Milan? No, saj lahko vidite sami …Takšno je življenje, kajne?" je povedal Cutrone, ki je kasneje ob uradni predstavitvi v Wolverhamptonu vendarle spregovoril tudi v vedrejšem tonu in poudaril, da so si pri Wolves zares močno prizadevali, da bi ga zvabili v svoje vrste.

Cutrone je v prvi ekipi Milana v vseh tekmovanjih zbral 90 nastopov in dosegel 27 zadetkov.