Hrvaški mediji poročajo o preiskavi slovenskih kriminalistov

Da bi kupili tekmo od ubogega Kopra?

Nogometaš Luke Koper Kristijan Polovanec ne želi razkriti podrobnosti pogovorov s kriminalisti. Iz Dinama pa na obtožbe odgovarjajo s posmehom.

Uredništvo
19. november 2010

(Foto: SPS)

Hrvaški mediji pozorno spremljajo preiskavo slovenskih kriminalistov, ki so v zadnjih dneh obiskali tako nogometaše Kopra kot tudi Nafte in opravili več informativnih razgovorov na temo prirejanja izidov nogometnih tekem. Hrvate seveda zanima predvsem obisk kriminalistov na treningu Kopra, s katerim so v preteklosti nekateri hrvaški klubi že poslovali, možje postave so namreč govorili z nekdanjim slovenskim reprezentantom Amirjem Karičem in hrvaškim nogometašem Kristijanom Polovancem, nekdaj članom zagrebškega Dinama. Pogovarjali pa naj bi se tudi z Miranom Pavlinom, igralcem in športnim direktorjem Kopra ter zdaj že nekdanjim trenerjem Nedžadom Okčičem.

Polovanec v nemilosti Pavlina?

"Prišli so na treninig in mi postavili nekaj vprašanj v povezavi z domnevnim nameščanjem tekem. Pogovor je trajal 15 minut. Spraševali so me o podrobnostih domnevno spornih tekem," je za Jutarnji list izjavil Polovanec, ki o podrobnostih razgovora s kriminalisti ni želel razkriti. Šlo pa naj bi za prvo medsebojno tekmo v kvalifikacijah za uvrstitev v Ligo prvakov med Dinamom in Luko Koper, ki je proti hrvaškemu prvaku vodila že z 1:0, nato pa doživela pravo blamažo (1:5). Po visokem porazu je burno reagiral predvsem Miran Pavlin, ki tedaj iz Zagreba ni odpotoval skupaj s soigralci, temveč kar s taksijem, pred soigralci pa naj bi za visok poraz obtožil prav Polovanca.

Oglasili pa so se tudi iz Dinama in na obtožbe iz Slovenije, da naj bi za 400.000 evrov preprosto kupili tekmo proti Kopru, preko svojega predstavnika Tomislava Marčinka odgovorili kratko in jasno: "Ali mislite, da je Dinamo tako ubog, da bi kupil tekmo od ubogega Kopra? To je vse, ničesar ne bomo komentirali."

No, kako ubog je Koper, je dokazal na povratni tekmi doma, ko je Dinamo premagal s kar 3:0, kaj lahko pa bi rumeni dosegli še četrti zadetek in Dinamo celo izoločili iz kvalifikacij. Gostom iz Zagreba so se hlače tresle vse do zadnjega sodnikovega žvižga.