Dalić: Slovenci so se dvignili, dobro nas poznajo, imeli bodo poseben motiv

Hrvaški selektor Zlatko Dalić je opazil, da se Slovenija dviguje in poudaril, da Matjaž Kek Hrvaško dobro pozna. Izpostavil je tudi faktor motiva, ki bi lahko dvignil Slovenijo.

Uredništvo
7. december 2020, 7:43

(Foto: Getty Images)

Zlatko Dalić, selektor Hrvaške, bo kvalifikacije za SP 2022 igral kot nosilec skupine H. Svetovni podprvaki bodo glavni kandidati za končno prvo mesto v skupini. V "slovenski" skupini bo Hrvaški in Sloveniji družbo delal še četverec Rusije, Slovaške, Cipra in Malte.

Dalić je glede cilja Hrvaške povsem jasen.

"Žreb bi lahko bil boljši in slabši. Ne bežimo od vloge favorita, naš cilj je uvrstitev na svetovno prvenstvo, v tej skupini nam to lahko uspe. Iz drugega in tretjega bobna smo dobili Slovaško in Rusijo, ki bosta glavni konkurentki za prvo mesto, ampak tudi ostale tekme ne bodo enostavne."

Dotaknil se je tudi Slovenije.

"Slovaška je kakovostna, zasluženo je na Euru, ima pa tudi izkušnjo igranja z nami. Rusi so kakovostni, pokazali so to proti nam na mundialu. Slovenija se je dvignila in pod vodstvom Matjaža Keka napreduje. Kek nas dobro pozna, zagotovo bodo naši sosedje imeli poseben motiv, da pokažejo svojo kakovost. Ne smemo podceniti Cipra in Malte, ki sta trd oreh nasprotnikom."

Dalić želi v Katarju braniti drugo mesto z zadnjega svetovnega prvenstva. 

"Skupina je zahtevna, nasprotniki so močni in spoštujemo jih. Hrvaška želi v Katarju braniti svoje srebro, naredili bomo vse, da se to zgodi," je še dodal Dalić.