Dalmacija se bo dvignila na noge! Hajduk je za trenerja imenoval italijansko legendo Gennara Gattusa!

Presenečenje v Splitu! Hajduk je napovedal novo borbo za naslov prvaka, angažiral je legendarnega Italijana, ki je vrsto let blestel v zvezni vrsti AC Milana.

Uredništvo
12. junij 2024

Gennaro Gattuso (Foto: uradna spletna stran kluba)

Navijači Hajduk Splita so že med sezono 2023/24 sanjali o koncu dominacije Dinamo Zagreba, toda potem je ekipa povsem padla, serijski prvaki pa so našli pravo formo in na koncu zopet osvojili lovoriko. Ni jim pomagal niti prihod velikega Ivana Perišića, toda Splitčani so začutili, da lahko tekmujejo z Dinamom in v novi sezoni bodo znova želeli konkurirati za vrh lestvice. Na misiji jim bo pomagal legendarni Gennaro Gattuso!

Splitčani so namreč potrdili, da bo ekipo v novi sezoni vodil legendarni Italijan, ki je svojčas blestel kot vezist pri AC Milanu in v dresu italijanske reprezentance. Poleg tega 46-letnik s seboj prinaša tudi dragocene trenerske izkušnje, ki si jih je nabiral v različnih prvenstvih. Nazadnje je vodil Marseille, pred tem pa Sion, Palermo, Milan, Napolli in Valencio.

Ni kaj, gre za zelo velik ulov za hrvaškega prvoligaša in zanimivo bo pospremiti, kako se bo epizoda odvila. Je pa že zdaj jasno, da prav gotovo ne bo dolgočasno. Gattuso velja za zelo temperamentnega trenerja, Splitčani pa za temperamentne navijače, ki dobesedno živijo za svoj klub in v tem pogledu se zdi, da gre za kombinacijo, ki bi se utegnila poklopiti.

Z Napolijem je Gattuso osvojil italijanski pokal, to je njegova edina trenerska lovorika doslej. Je pa kot igralec dvakrat osvojil ligo prvakov, dvakrat italijansko Serie A in bil svetovni prvak z Italijo.