Danci in Nemci že uvrščeni na SP v Katarju

Danska in Nemčija sta prvi evropski državi, ki sta se uspeli uvrstiti na Svetovno prvenstvo v Katarju. Danci so dokazali, da dobre predstave na Euru niso bile tako nedolžne.

Uredništvo
13. oktober 2021, 3:10

Danci dokazujejo, da bodo tudi na SP mešali štrene največjim nogometnim državam. (Foto: Getty Images)

Nemci so v ponedeljek s 4:0 v gosteh odpravili S. Makedonce in se kot prva evropska država uvrstili na Svetovno prvenstvo v Katarju, ki bo na sporedu prihodnje leto. Četa Hansija Flicka je na prvih osmih kvalifikacijskih srečanjih v skupini J nanizala 7 zmag in 1 poraz, pred zadnjima dvema tekmama cikla pa ima neulovljivih 8 točk prednosti pred Romunijo, ki se za drugo mesto v skupini še vedno bori s Severno Makedonijo in Armenijo.

V skupini F pa so Danci z 1:0 premagali Avstrijo in s tem zabeležili še osmo zaporedno zmago v teh kvalifikacijah. Danska je ob tem doslej dosegla že 27 zadetkov, prejeli pa niso niti enega. Zadnji dve tekmi bo ekipa, ki je presenetila že na letošnjem Euru, igrala doma proti Ferskim otokom in na zadnji dan kvalifikacij še proti Škotom v gosteh. Za drugo mesto v skupini F se borita Škotska in Izrael, naši sosedje Avstrijci pa lahko upajo največ na tretje mesto.