Danes je lepo biti navijač Leipziga: Šeško je podaljšal, klub pa je na trgu premagal Bayern v bitki za enega največjih nemških talentov

Nemški mediji poročajo, da je Leipzig veliki zmagovalec bitke velikanov za nakup enega najbolj nadarjenih mladih nogometašev v Nemčiji.

Uredništvo
12. junij 2024

Assan Ouedraogo (Foto: Getty Images)

Leipzig je klub, ki je tudi v bitkah z velikani že večkrat dokazal, da ga na tržnici nikakor ne gre podcenjevati. Lani je denimo premagal konkurenco iz Premier League v lovu na našega Benjamina Šeška, letos je odbil nov napad angleške elite in s Šeškom sklenil novo pogodbo, Sky pa poroča, da se bo v Leipzig preselil še en izjemen talent, ki je sprožil prestopno vojno vseh največjih nemških klubov.

Leipzig je namreč veliki zmagovalec bitke za 18-letnega vezista drugoligaša Schalkeja Assana Ouedraoga, ki je v svoji debitanski sezoni v članski konkurenci demonstriral neverjeten potencial in se prebil na radar Bayerna, Dortmunda, Eintrachta in tudi številnih velikanov iz tujine.

Ouedraogo je na koncu izbral Leipzig, ki bo zanj plačal med 10 in 15 milijoni evrov odškodnine, kar 191 centimetrov visoki vezist pa naj bi s svojim novim klubom sklenil pogodbo do leta 2029.