Danes na Euru: Je Švica favorit pred tekmo z Anglijo? Večerni termin pa bo priložnost za novo presenečenje

Angleži so bili na vsaki tekmi Eura 2024 doslej postavljeni v vlogo favorita. Glede na njihove predstave pa se zdi, da ima danes Švica lepše možnosti za uspeh. Bodo Nizozemci končno pokazali kaj konkretnega?

Uredništvo
6. julij 2024

Arda Güler je sijal v osmini finala, bo Turčiji prinesel tudi polfinale? (Foto: Getty Images)

Prva tekma dneva na Euru 2024 bo ponudila obračun Anglije in Švice. Na papirju so Angleži močnejši, realnost pa je takšna, da trije levi doslej niso pokazali prav nič omembe vrednega in po tej logiki je presenečenje, da so se sploh prebili do točke, kjer se lahko potegujejo za polfinale. Realnost Švice pa je povsem drugačna, doslej je blestela.

Mnogi nevtralni ljubitelji nogometa danes niso povsem prepričani, če lahko Anglijo postavijo v vlogo favorita. Bo Švica to znala izkoristiti?

Na drugi tekmi bodo Turki želeli presenetiti Nizozemce. Obe ekipi imata veliko potenciala, izstopali pa so doslej predvsem posamezniki in ne bo presenečenje, če se bo ta zgodba zvečer ponovila. Cody Gakpo je Nizozemsko z goli povlekel do četrtfinala.

Pri Turkih je bržkone še največ pokazal mladi dragulj Arda Güler, ki je zelo nevaren tudi kot izvajalec prekinitev in tudi to bo orožje Turčije.