Danes na Euru: Napočil je dan za prvo tekmo Slovenije! Na delu tudi Nizozemci in Angleži

Slovenska reprezentanca se bo danes prvič predstavila na Euru 2024, čaka jo naporno srečanje z ekipo, ki jo že zelo dobro pozna.

Uredništvo
16. junij 2024

Slovenija (Foto: pigac.si)

Pred nami je tretji tekmovalni dan na Euru 2024 v Nemčiji in na sporedu bodo tri zanimive tekme, igrala bo tudi reprezentanca Slovenije, ki se bo v Stuttgartu pomerila proti favorizirani Danski. Gre za uvodni obračun skupine C, ki se bo začel ob 18h, temu pa v isti skupini sledi še srečanje Anglije in Srbije ob 21h. Najprej bo sicer na vrsti skupina D.

Ob 15h bomo pospremili obračun med Poljsko in Nizozemsko. Obe ekipi imata težave s poškodbami, favoriti pa so kljub vsemu Nizozemci.

Slovenija se je z Danci že v lanskem letu pomerila dvakrat, tedaj v sklopu kvalifikacij za Euro. Tekma v Ljubljani se je končala z remijem ob rezultatu 1:1, v gosteh pa je slovenska izbrana vrsta tesno izgubila z 2:1. Danci so na 21. mestu jakostne lestvice.

Varovanci selektorja Matjaža Keka pa v tem pogledu zasedajo 57. mesto, danes bodo želeli presenetiti in se v Stuttgartu veseliti treh točk.