Danes na Euru: Nemci imajo priložnost za maščevanje, vroče bo tudi na tekmi Hrvaške in Albanije

Euro 2024 se danes nadaljuje s tremi obračuni. Albanci in Hrvarti bodo iskali prve točke na turnirju, Nemci pa bodo želeli izničiti svoje demone z Madžari. Na delu tudi Švicarji.

Uredništvo
19. junij 2024

Nemčija (Foto: Getty Images)

Današnji dan na evropskem prvenstvu v Nemčiji bosta otvorili reprezentanci Hrvaške in Albanije v skupini B in obe ekipi bosta iskali svoje prve točke na turnirju. Vzdušje bo naelektreno in pričakuje se prava borba, prostora za kiks po porazih v prvem krogu tekmeca nimata prav veliko. Hrvate so Španci razbili s 3:0, Albanija je klonila proti Italiji z 2:1.

Ob 18h bodo na delu gostitelji, Nemčija bo igrala z Madžarsko, ki ji je v zadnjih letih povzročala že veliko težav in za Nemce bo to priložnost, da se nasprotniku nekoliko oddolžijo. Leta 2021 so Madžari na Euru proti Nemčiji prišli do remija (2:2).

Leta 2022 sta se ekipi dvakrat pomerili v UEFA ligi narodov. Eno tekmo so Madžari dobili, na drugi pa je šlo za nov remi, končalo se je z 1:1. 

Ob večernem terminu bosta na delu še Škotska in Švica. Škoti so v prvem krogu s strani Nemcev prejeli celo petardo (5:1), Švicarji pa so presenetili in z rezultatom 3:1 premagali Madžare, od katerih je marsikdo pričakoval precej več in danes bodo želeli dokazati, da so imeli proti Švicarjem zgolj slab dan. Škotska si težko privošči še en kiks.

Znajti se bo morala tud brez branilca Porteousa, ki je bil izključen na prvi tekmi z Nemčijo po zelo grobem štartu nad Gündoganom.