Danes na Euru: V skupini A bo nocoj vse odločeno, Nemce čaka obračun s sosedo

Tudi Slovenci bomo pozorni na dogajanje v skupini A. Upali bomo na remi Škotov in Madžarov, na delu pa bo tudi gostiteljica turnirja Nemčija.

Uredništvo
23. junij 2024

Nemčija (Foto: Getty Images)

Na Euru se začenja faza turnirja, ki ne bo najbolj po godu tistim najbolj strastnim ljubiteljem nogometa. Igrale se bodo samo dve tekme na dan, pa še to ob istem terminu. Zvečer ob 21h bosta nocoj na sporedu tekmi med Škotsko in Madžarsko ter Nemčijo in Švico. Slovenci bomo tokrat držali pesti, da se bo prva tekma končala z remijem.

V tem primeru ne bi bilo bojazni, da bi nas dotični ekipi lahko preskočili na tabeli, ki spremlja najbolje rangirane tretjeuvrščene ekipe Eura.

Na drugi tekmi se bosta nocoj pomerili Nemčija in Švica. Nemci so si z dvema zmagama že zagotovili uvrstitev v izločilne boje. Švicarji bi morali doživeti pravo katastrofo, da bi ostali brez napredovanja, Škoti in Madžari pa bi nujno potrebovali zmago.

Slovenija bi se izognila kalkulacijam, če bi Angleže premagala, tudi v primeru točke pa imamo lepe možnosti za napredovanje iz skupine.