Danes pričakujemo nov mandat Radenka Mijatovića na čelu NZS, prostora za spremembe ni

Ustaljena praksa na najvišji nogometni ravni ne bo dovolila sprememb na čelu nogometne zveze. Kandidatka za podpredsedniško funkcijo Tamara Šnofl ima malo možnosti za uspeh.

Uredništvo
26. oktober 2020, 10:41

(Foto: SPS)

Kar malce nenavadno je, da v negotovih časih, ki prinašajo številne izzive, predsedniška funkcija na Nogometni zvezi Slovenije (NZS) ne zanima nikogar drugega, kot le aktualnega predsednika. Radenko Mijatović, ki je funkcijo prevzel po selitvi predhodnika Aleksandra Čeferina na čelo Evropske nogometne zveze (NZS), bo danes znova izvoljen, ker preprosto nima nobenega protikandidata. 

To seveda ne pomeni, da težav slovenski nogomet nima, prav tako ne pomeni, da je Mijatovićevo delo tako nesporno dobro, da spremembe ne bi bile potrebne. Zanje trenutno ni volje oziroma prave podpore. Mijatović namreč uživa podporo večine "podzvez", ki so v resnici tiste, ki držijo vajeti odločanja (pa tudi volitev) v slovenskem nogometu v svojih rokah. 

Za podpredsedniške funkcije kandidira pet kandidatov. Dolgoletna funkcionarja Danilo Kacijan in Stanko Glažar zagotovo ne bosta imela težav, zelo verjetno pa bosta zaradi podpore MNZ Maribor in MNZ Ljubljana izvoljena tudi Dejan Germič in Gvido Mravljak. Edina ženska kandidatka Tamara Šnofl, ki ima podporo večjega števila manjših klubov, kaj prida veliko možnosti za izvolitev v trenutnem razmerju moči na nogometni sceni nima. 

Še vedno ni znana usoda Primoža Glihe
Ob tem pa dodajmo, da na NZS skorajda dva tedna že odlašajo z odločitvijo o usodi selektorja mlade reprezentance Primoža Glihe. Naj spomnimo, večina mladih reprezentantov za izbrano vrsto, dokler bo njen selektor Gliha, noče več igrati, o številnih očitkih pa so igralci NZS obvestili v posebnem pismu, ki smo ga objavili tudi na naši spletni strani.