Dani Alves ostaja sam: Barcelona ga je odstranila s svojega zidu klubskih legend

Barcelona je na simboličen način prekinila vezi z igralcem, ki je bil dolga leta nepogrešljiv člen ene najboljših zasedb v španskem in evropskem nogometu.

Uredništvo
27. februar 2024

Dani Alves (Foto: uradna spletna stran kluba)

Dani Alves je v svoji karieri osvojil kar 40 lovorik in velja za enega najbolj trofejnih nogometašev v zgodovini nogometa, zaradi dogodka po koncu kariere pa bo njegovo ime v prihodnje zelo težko asociirati le z nogometom.

Sodišče v Barceloni je Brazilca spoznalo za krivega posilstva, zaradi česar je bil obsojen na štiri in pol letno zaporno kazen, z obsodbo pa dandanes nihče več ne želi biti na kakršen koli način povezan z njim.

Barcelona ga je po izreku sodbe umaknila s svojega zidu legend, na katerem sta izpisani 102 imeni, ki so od leta 1899 branili barve tega kluba – nazadnje so v Barceloni nanj dopisali imena Jordija Albe, Gerarda Piqueja in Sergia Busquetsa, kar že samo po sebi pove, kako visoki so kriteriji za napredovanje do statusa 'legende Barcelone'.

Barcelona je Alvesa izbrisala s seznama in tako na simboličen način prekrižala svojo vez z igralcem, ki je za Barcelono skupaj igral kar osem let in pol ter v tem času zbral kar 408 nastope.

Alves je za Barcelono igral med letoma 2008 in 2016, leta 2021 pa se je v času hude finančne krize pri 38 letih vrnil v klub ter v sezoni 2021/22 v vseh tekmovanjih skupaj zbral 17 nastopov.