Daniel Levy je zaskrbljen: Izguba je astronomska, novi stadion je postal hudo finančno breme

Tottenham je v prejšnji sezoni ustvaril poslovno izgubo v višini 72 milijonov evrov, predsednik kluba Daniel Levy pa je priznal, da je prihodnost zelo negotova.

Uredništvo
23. november 2020, 3:39

Foto: /

Angleški Tottenham je naslednji evropski velikan, ki je zaradi pandemije koronavirusa zapadel v resne finančne težave. Londonski klub je sezono 2019/20 sklenil s poslovno izgubo v višini 72 milijonov evrov, kar je v popolnem nasprotju s sezono poprej, ko je ustvaril rekorden dobiček v višini 77 milijonov evrov. V klubu so velikanski razkorak v največji meri pripisali dejavnikom, ki so posredno ali neposredno povezani s pandemijo, delno pa tudi hitrejšemu izpadu iz lige prvakov.

Predsednik kluba Daniel Levy je priznal, da je pandemija Tottenham udarila v zares nesrečnem trenutku, saj so klubski prihodki drastično padli ravno v času selitve na nov stadiona, ki je klub stal kar 1.2 milijardi funtov.

"Trenutno smo sredi enega največjih izzivov modernega časa. Vpliv pandemije na naše prihodke je ogromen in ne bi mogel priti v slabšem času, saj smo ravno zaključili z gradnjo 1.2 milijarde funtov vrednega stadiona, ki smo jo financirali s klubskimi sredstvi in dolgoročnimi posojili."

"V sezoni 2020/21 navijačev še ni bilo na tekmah, poleg tega pa smo ostali tudi brez prihodkov na račun organizacije dogodkov kot so NFL tekme, koncerti, zaprtja klubskih trgovin in turizma."


"Ocenjujemo, da bo izguba v tej sezoni znašala celo 150 milijonov funtov. Povsem jasno je, da bi šlo za izgubo prihodka, ki je ne bi mogli nadoknaditi," je povedal Levy.