Danska je ponosna na Kjaerja, v Milanu si želijo, da bi postal kapetan tudi v klubu

Vratar danske reprezentance Kasper Schmeichel je izrazil velik ponos, da je kapetan moštva Simon Kjaer, v Milanu pa že poteka pobuda, da bi Danec postal tudi kapetan v svojem klubu.

Uredništvo
15. junij 2021, 9:15

Bo Simon Kjaer postal tudi kapetan Milana? (Foto: Getty Images)

Kapetan danske reprezentance Simon Kjaer je z odločnim, pogumnim, prisebnim in odgovornim ravnanjem morda rešil življenje soigralcu Christianu Eriksenu, demonstriral pa je držo, ki je vredna največjega možnega občudovanja, saj bodo še dolgo v spominu ostale zapisane podobe, kako je Kjaer ob robu igrišča tolažil objokano Eriksenovo sestro Louise.

Nad ravnanjem centralnega branilca so navdušeni tudi v Italiji, kjer se hitro širi pobuda, da naj Kjaer postane kapetan tudi v svojem klubu. "Kapetan Kjaer" je na naslovnici zapisala La Gazzetta dello Sport, in dodala: 'Kapetanski trak tudi v Milanu. Navijači in klub so rekli da.'

V Milanu je od leta 2018 naprej vlogo kapetana igral Alessio Romagnoli, ki pa je v drugem delu minule sezone izgubil mesto v najboljši enajsterici. Vratar Gigio Donnarumma, ki bi bil naraven izbor za kapetana moštva, zapušča klub, neformalni vodja ekipe Zlatan Ibrahimović pa ne glede na svoj vpliv že počasi zaključuje svojo športno pot.

Vratar danske reprezentance Kasper Schmeichel je priznal, da je ponosen na to, da je kapetan danske izbrane vrste prav Kjaer.

"Neverjetno sem ponosen na to, da je Kjaer moj kapetan. Nisem presenečen nad njegovimi dejanji, saj ga krasi neverjetna humanost. Poleg tega sta Simon in Christian v Milanu veliko časa preživela skupaj,
" je povedal Schmeichel.