Danske zvezde Eura so zaželena roba: Eden je že pristal v Premier League, drugi se spogleduje

Londonski Crystal Palace je svoje vrste okrepil z danskim branilcem Joachimom Andersonom, s prestopom v Anglijo pa se spogleduje tudi izvrstni Mikkel Damsgaard.

Uredništvo
29. julij 2021, 9:56

Joachim Anderson je za 17.5 milijona evrov prestopil v Crystal Palace. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Danci so na evropskem prvenstvu pustili izvrsten vtis in po trdi bitki izpadli šele v polfinalu, dobre predstave pa so precej dvignile ceno njihovih igralcev, ki zdaj že lahko žanjejo sadove dobrega nastopa. Nov klub je našel centralni branilec Joachim Andersen, ki je bil na evropskem prvenstvu sicer bolj v drugem planu, saj sta mesti v osrčju obrambe zasedala Simon Kjaer in Andreas Christensen. Andersen je zapustil francoski Lyon in se preselil v angleški Crystal Palace, francoski klub pa je z njegovo prodajo zaslužil 17.5 milijona evrov.

Crystal Palace je pripeljal že četrtega novinca po prihodu novega trenerja Patricka Vieire, in sicer so se pred Andersenom na stadion Selhurst Park preselili še Michael Olise, Remi Matthews in Marc Guehi.

Z odhodom v Anglijo se spogleduje tudi izvrstni ofenzivni vezist Mikkel Damsgaard, za katerega naj bi se močno ogrel Leeds United. Italijanski mediji poročajo, da ga je Sampdoria pripravljena prodati, a le če bo kupec zanj položil najmanj 30 milijonov evrov.