Danski dinamit: Sijajen nastop na Euru ni bil naključje

Danska reprezentanca se v kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo lahko pohvali z najbolj impresivnimi rezultati med vsemi evropskimi reprezentancami.

Uredništvo
10. oktober 2021, 5:45

Danska je na sedmih kvalifikacijskih tekmah zabeležila sedem zmag. (Foto: Getty Images)

Danska reprezentanca je na evropskem prvenstvu pustila izjemen vtis, saj je navkljub drami s Christianom Eriksenom in porazu na uvodni tekmi proti Finski izpadla šele v polfinalu proti Angliji. Danci so se predstavili v izjemni luči ter v orbito izstrelili nove zvezde kot sta Joakim Maehle ali Mikkel Damsgaard, njihova forma v kvalifikacijah za uvrstitev na SP v Katarju pa kaže, da odličen nastop na Euru še zdaleč ni bil naključje.

Danska je na prvih sedmih kvalifikacijskih tekmah zabeležila sedem zmag in je bolj ali manj že 'fiksirala' svojo udeležbo na mundialu, še bolj impresiven pa je podatek, da je na omenjenih sedmih tekmah zabila 26 golov, prejela pa nobenega!

Danci so najprej z 2:0 premagali Izrael, nato z neverjetnih 8:0 Moldavijo, Avstrijcem so zabili štiri tole, Škotom dva, Ferskim otokom  'le' enega, na zadnjih dveh tekmah pa so najprej s 5:0 premagali Izrael in nato s 4:0 še Moldavijo.