David Silva si kvari ugled: Plačal bo denarno kazen, ker je na karnevalu udaril mladoletno dekle

Španski zvezdnik David Silva, ki je imel v dosedanjem poteku neomadeževan ugled, bo plačal kazen, ker je v vsesplošnem prerivanju lažje telesno poškodoval mladoletno dekle.

Uredništvo
22. september 2022, 12:45

David Silva (Foto: Getty Images)

Španski zvezdnik David Silva bo moral plačati 1.080 evrov odškodnine zaradi incidenta, ki se je zgodil prejšnje poletje na Kanarskih otokih, od koder sicer izvira.

Silva je bil vpleten v pretep v mestnem karnevalu v mestecu Maspalomas, v katerega so bili vpleteni on, njegov brat ter še ena neidentificirana oseba. Med pretepom je Silva zgrabil dekle, ki naj bi skočilo na enega od udeležencev pretepa, pri tem pa jo je vrgel na tla in ji tako zadal lažje poškodbe v obliki modric, zaradi katerih je dekle poiskalo zdravniško pomoč.

Primer ni prišel na sodišče, saj se je izvensodno pogodil za plačilo zgoraj navedenega zneska, španski mediji pa poročajo, da je bil v pretepu še bolj nastrojen njegov brat, ki naj bi celo ogrožal varnost z nožem.

David Silva v svoji dolgi karieri nikoli ni bil vpleten v noben incident in je veljal za zglednega nogometaša z neokrnjeno kariero v klubih kot so Manchester City, Valencia ali Real Sociedad, pri katerem igra v zadnjih dveh letih.