Davide Ancelotti je razkril, kateri nogometaši Reala iz Madrida niso želeli izvajati enajstmetrovk

Carlo Ancelotti je za izvajanje enajstmetrovk prijavil precej nepričakovan seznam izvajalcev. Njegov sin je pojasnil, po katerem kopitu so bili izbrani.

Uredništvo
18. april 2024

Davide in Carlo Ancelotti (Foto: Getty Images)

Real iz Madrida je po izvajanju enajstmetrovk premagal Manchester City, za izvajanje strelov pa je Carlo Ancelotti prijavil igralce, ki ne zvenijo ravno kot najbolj samoumevni izvajalci strelov z bele točke. Najprej sta merila Luka Modrić in Jude Bellingham, kar seveda ni nobeno presenečenje, odločilne strele pa so izvajali branilci Lucas Vazquez, Nacho in za konec Antonio Rudiger.

Pomočnik Carla Ancelottija, njegov sin Davide, je razkril, kako je potekal proces določitve izvajalcev.

"O enajstmetrovkah prvič razmišljaš štiri ali pet minut pred koncem tekme. Zamislil sem si pet imen. Jude Bellingham je dober izvajalec, enako velja za Lucasa Vazqueza. Luka Modrić izvaja enajstmetrovke, Nacho je zelo izkušen in ima močan karakter, Rudiger ima 'jajca'. Napisal sem pet imen in jih pokazal Carlu. Nekaj malega sva spremenila in izpadlo je odlično," je povedal Davide Ancelotti.

Slednji je tudi razkril, kateri igralci niso želeli izvajati strelov.

"Številni so želeli streljati, bilo pa je nekaj izjem. Eder Militao mi je dejal, da ne želi streljati, ker ga Ederson predobro pozna. Valverde mi je dejal, da je zelo utrujen. On bi moral biti zadnji izvajalec, a smo nato namesto njega izbrali Rudigerja."