De Bruyne: Ideja o SP na dve leti se mi v teoriji ne zdi slaba

Sijajni belgijski vezist Manchester Cityja je eden redkih nogometašev, ki javno podpirajo idejo o potencialnih spremembah glede svetovnega prvenstva.

Uredništvo
13. november 2021, 5:18

De Bruyne ne bi imel nič proti SP na dve leti, če bi zveze nogometašem namenile dovolj počitka. (Foto: Getty Images)

Kevin De Bruyne je pokomentiral morebitne spremembe glede svetovnega prvenstva. FIFA je namreč pred časom predlagala, da bi se svetovno prvenstvo igralo vsaki dve leti, namesto na vsake štiri. Večina navijačev in tudi samih nogometašev tej ideji nasprotuje, talisman Manchester Cityja pa proti omenjenim spremembam načeloma ne bi imel nič. Vse kar si želi je to, da bi nogometaši ob tem imeli dovolj počitka.

Belgijski reprezentant je o tem klepetal tudi z Arsenom Wengerjem in nekaterimi drugimi člani organizacije FIFA, ki so mu predloge predstavili na sestanku ob začetku aktualne tekmovalne sezone. Ideja se mu ne zdi napačna, dokler pristojni organi najdejo način, da bi imeli nogometaši ob tako zgoščenem urniku tudi dovolj časa za počitek in regeneracijo.

“Ob začetku sezone sem govoril s predstavniki FIFA, tam je bil tudi Arsene Wenger. Razložili so nam kakšne so njihove namere oz. Ideje. Takšne spremembe pridejo v poštev le v primeru, da se povežejo vse nogometne zveze, vključno s FIFA in UEFA, ter se uskladijo glede teh zadev. Rekel sem jim, da je nogometašem najbolj pomembno to, da imamo dovolj časa za počitek. Ideja o svetovnem prvenstvu na vsaki dve leti se mi sicer ne zdi slaba,” je povedal belgijski zvezdnik.