De Bruyne po porazu na tekmi za tretje mesto: Mi smo le Belgija ...

Reprezentanca Belgija je prvič po letu 2016 izgubila dve zaporedni tekmi in zaključni turnir lige narodov sklenila na zadnjem, četrtem mestu.

Uredništvo
10. oktober 2021, 6:08

Belgija je na Final Four lige narodov zasedla zadnje mesto. (Foto: Getty Images)

Italija je na tekmi za tretje mesto z 2:1 premagala Belgijo in tako v drugi zaključni turnir lige narodov končala na zmagovalnem odru, za zmago pa sta poskrbela Nicolo Barella in Domenico Berardi, ki sta aktualne italijanske prvake popeljala v vodstvo z 2:0. Belgija je tako prvič po letu 2016 izgubila dve tekmi zapovrstjo, saj je v polfinalu zaključnega turnirja navkljub vodstvu z 2:0 na koncu izgubila proti Franciji z 2:3.

Belgija, ki že dolga leta kraljuje na vrhu jakostne lestvice FIFA, se po mnenju enega najboljših belgijskih nogometašev Kevina de Bruyneja ne more meriti z ekipami kot so Francija, Italija ali Španija.

"Z vsem dolžnim spoštovanjem, a mi smo ' le' Belgija. Imamo novo generacijo in danes nismo mogli računati na Romeluja Lukakuja in Edena Hazarda. Moramo biti realisti. Italija, Francija in Španija imajo 22 vrhunskih igralcev, mi pač ne," je po tekmi povedal De Bruyne.